موضوع آزمایش موشکی سپاه و جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل در این باره از موضوعات اصلی روزنامه های امروز است. این در حالی است که میتینگ انتخاباتی اصلاح طلبان با نام امید نیز در کانون توجه روزنامه های اصلاح طلب قرار دارد.
کارگرآنلاین:
روزنامه وطن امروز در تیر و عکس متفاوت از سایر روزنامه های امروز صبح به موضوع شهادت حضرت زهرا(س) میپردازد. این روزنامه در این گزارش با عنوان«خطبه بخوان مادر!» به احتمال زیاد واکنشی مقایسه ای به وضعیت زمان خطبه خواندن حضرت زهرا و امروز جامعه ایران داشته است.
«روزنامه کیهان» نیز در ادامه انتقاد از دولت امروز حملات شدیدی را به رئیس جمهور کرده است. این روزنامه در این گزارش با عنوان«بزدل، عصر حجری، مزدور، متوهم... و ناگهان اخلاق» می نویسد:« رئیس دولت یازدهم در حالی منتقدان خود را به فحاشی متهم می کند که ادبیات وی در خصوص منتقدان هرگز دوستانه نبوده و طی حدود ۳۰ ماهی که از عمر دولت جاری میگذرد انواع و اقسام درشتگوییها را درباره منتقدان خود بکار برده است.
روحانی در ۱۶ آذر سال ۹۳ طی سخنرانی منتقدان را «تازه به دوران رسیده» خواند و گفت: یک عده تازه به دوران رسیده که البته ما به آنها هم احترام می گذاریم، نمی خواهد اینقدر نسبت به آینده و ارزشهای انقلاب و ارزشهای اسلام دلنگران باشند.
وی همچنین در ۲۰ مرداد ۹۳ خطاب به منتقدان اظهار داشت که عدهای شعار میدهند ولی بزدل سیاسی هستند. هر وقت که مذاکره می شود عده ای میگویند که ما میلرزیم؛ «خب به جهنم! بروید یک جایی که نلرزید».
رئیسجمهور در بهمن ماه سال ۹۲ در اجلاسیه روسای دانشگاه ها با اشاره به برخی انتقادات از توافق ژنو گفت: چرا فقط یک عده معدود کمسواد که از جایی خاص تغذیه میشوند، باید از توافق ژنو حرف بزنند اما اساتید دانشگاههای ما خاموشند؟
اظهارات حسن روحانی موجی از انتقاد را میان جامعه و منتقدان توافق ژنو که پیش از این، نقد خود را نسبت به این توافقنامه ابراز کرده بودند، برانگیخت.
برخی از اساتید دانشگاه که در جایگاه منتقدان توافق ژنو قرار داشتند با انتشار بیانیه هایی نسبت به ادبیات به کار گرفته شده از سوی رئیس جمهور انتقاد کردند.
روحانی در فرصت های مختلف و در تریبونهای گوناگون از عباراتی همچون «تازه به دوران رسیده»، «تخریبگر»، «ترسو»، «بزدل»، «دروغ پراکن» ، «اقلیت تندرو»، «عصر حجری»، «بیکار و متوهم»، «هوچی باز»، «بی شناسنامه»، «کم سواد»، «کودک»، «تازه انقلابی شده» «مزدور»و... درباره منتقدانش استفاده کرده در صورتی که منتقدان تنها به نقد عملکرد دولت در مواقعی که ضعفی در کار دولت می بینند، پرداختهاند.»
«روزنامه جوان» در یادداشتی به قلم یدالله جوانی با عنوان«قدرت موشکی پشتوانه دیپلماسی فعال و انقلابی » به آزمایش موشکی اخیر سپاه و اهداف آن میپردازد. این روزنامه در بخشی از این یادداشت می نویسد:« واکنشهای توأم با عصبانیت و نگرانی مقامات امریکایی در قبال رزمایش اقتدار ولایت، بسیار فراتر از حد انتظار و پیشبینیها بود. دلیل این امر به تحقق صددرصدی اهداف رزمایش و انتقال پیامهای صریح این رزمایش به دوستان و دشمنان برمیگردد. دشمنان و در رأس آنان امریکاییها با واقعیتهایی آشنا شدند که هرگز تصورش را نمیکردند.
دشمنان در این رزمایش، واقعی بودن شهرهای موشکی زیرزمینی، سیلوها و سیستمهای پرتابکننده موشک از اعماق تا ۵۰۰ متری زمین، حجم بالای موشکهای بالستیک بلند برد، میانبرد و کوتاهبرد، دقت موشکها در نقطهزنی و در نهایت قدرت تخریب بالای موشکهای ایران را با تمام وجود حس کردند. دشمنان در این رزمایش به واقعی بودن «قدرت بازدارندگی نظامی» جمهوری اسلامی در برابر تهدیدات پی بردند.بین برنامه هستهای و برنامه موشکی ایران، یک تفاوت ماهوی و اساسی وجود دارد. برنامه هستهای ایران دارای ماهیت صلحآمیز است و برای مصارف غیرنظامی دنبال میشد، اما برنامه موشکی ایران، دارای ماهیت نظامی و دفاعی بوده، برای تأمین امنیت ملی دنبال میشود. بر همین اساس برنامه هستهای ماهیتاً مذاکرهپذیر بود و امکان انجام معامله روی آن، وجود داشت، اما برنامه موشکی با توجه به ماهیتی که دارد اعلام شد که غیرقابل مذاکره است.
همچنین
روزنامه شرق نیز در گزارشی با عنوان« موشکهای ایران در شورای امنیت » به همین موضوع میپردازد و می نویسد:« آزمایش موشکی بعد از توافق هستهای، یکبار دیگر موضوعِ بحث و بررسی در شورای امنیت سازمان ملل شویم و ١۵ عضو آن در جلسهای که امروز بعدازظهر پشت درهای بسته برگزار میشود، در این باره گفتوگو کنند. گذشته از اینکه تمرکز دوباره بر فعالیتهای ایران در شورای امنیت موضوعی حائز اهمیت است، باید منتظر ماند و دید نتیجه بررسیهای امروز چه خواهد بود. حمید بعیدینژاد، مدیرکل سیاسی و امنیت بینالملل وزارت امور خارجه، اعتقاد دارد اعضای این شورا درباره تأثیرات آن بر اجرای قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت اختلاف نظر دارند. او در کانال تلگرامی خود نوشت: «از مواضع اعلامشده کشورهای عضو دائم شورای امنیت برمیآید که در بین آنها درباره آزمایشهای موشکی ایران و تأثیر آن بر اجرای قطعنامه ٢٢٣١ شورای امنیت اتفاق نظر وجود ندارد». نتیجه بررسیهای شورای امنیت عصر امروز (دوشنبه) مشخص خواهد شد، اما فرانسویها از دیروز از احتمال اعمال تحریمهای جدید علیه ایران صحبت میکردند. «ژان مارک آیرو»، وزیر خارجه فرانسه، گفته بود در صورت نیاز ممکن است تحریمهایی علیه ایران اعمال شود. آمریکا و آلمان نیز هفته گذشته از ضرورت بررسی و گفتوگوی بیشتر در این باره گفته بودند، بنابراین اکنون باید منتظر ماند و دید نتیجه گفتوگوی آنها با چین، روسیه و انگلستان چه خواهد شد.»
«روزنامه آرمان » در گزارشی با عنوان«افشای اختلاس جدید در زمان احمدینژاد » می نویسد:« مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای رفاه از اختلاس ۸ میلیارد تومانی و فروش ۵ میلیارد تومان بن خرید به ۱۱ شرکت صوری در دولت قبل خبر داد. فرشید گلزاده با بیان اینکه فروشگاههای رفاه یک نمونه بارز پروژههای رشد هستند گفت: برای نخستین بار برای صنعت خردهفروشی چشمانداز ۱۰ ساله و ۳ برنامه استراتژیک از ابتدای سال ۹۴ تا سال ۱۴۰۴ تعیین و تدوین کردهایم. او با اشاره به مذاکرات با کشورهای اروپایی برای اجرای مدل مدیریتی جدید در فروشگاههای زنجیرهای رفاه گفت: این مذاکرات دو عارضه قابل توجه دارد. یکی اینکه مذاکرات با طولانیشدن به کار عملی نمیرسید و دیگر اینکه اگر هم به کار عملی برسد باید بخش عمدهای از اختیاراتمان را به شرکتهای خارجی واگذار کنیم. مدیرعامل فروشگاههای رفاه ادامه داد: بنابراین خودمان کیفیسازی را شروع کردیم و در حال حاضر موضعمان در مذاکرات با خارجیها بسیار متفاوت شده و همسطح با هم هستیم. گلزاده با بیان اینکه تاکنون ۱۰ فروشگاه نسل جدید با استانداردهای بینالمللی راهاندازی کردهایم از راهاندازی ۴۰ فروشگاه نسل جدید خبر داد. او با اشاره به مشکلات مدیریتی اداره فروشگاههای زنجیرهای گفت: عدم شفافیتهای مالی، عدم بهرهوری، سیستم آتی قدیمی و عدم آموزش نیروی انسانی از مجموعه چالشهای مدیریتی فروشگاه رفاه بود که توانستیم با توان داخلی در دوره جدید این مشکلات را حل کنیم. گلزاده با اشاره به سهم فروشگاههای رفاه در اقتصاد مقاومتی و اجرای اقتصاد مقاومتی و اقتصاد کلان کشور گفت: فروشگاه رفاه ویترین ۳ هزار تولیدکننده ایرانی است و محصولات ۳ هزار تولیدکننده ایرانی در فروشگاههای رفاه به فروش میرسد. مدیرعامل فروشگاههای زنجیرهای رفاه با بیان اینکه یکی از چالشهای مهم مدیریت این فروشگاهها بیانضباطی مالی بود گفت: بیانضباطی مالی هزینهها را به ۴۲ درصد رسانده بود که بعد از ۵ سال توانستیم با برقراری انضباط مالی هزینهها را به ۲۰ درصد برسانیم و از محل این کاهش هزینهها توانستیم ۵۰ میلیارد تومان به مردم تخفیف بدهیم. همچنین میزان تخفیفدهی فروشگاه رفاه در فروش محصولات در سال ۹۳، ۱۵ میلیون تومان بود که با انضباط مالی در سال ۹۴ آن را به چند برابر افزایش دادیم. او با بیان اینکه به رئیسجمهوری پیشنهاد تبدیل یارانه نقدی به سبد کالای سلامت آفرین را دادهایم گفت: چندی پیش این پیشنهاد را به ریاست جمهوری دادیم که به جای یارانه نقدی سبد کالای سلامتآفرین از طرف فروشگاه رفاه به مردم ارائه شود که ریاست جمهوری هم با این پیشنهاد ما موافقت کردند و این طرح در حال بررسی قرار گرفته است.
ایدین سیار سریع در
طنز بی قانونی در مطلبی با عنوان« پنگوئنی که تحریمها را دور می زد » می نویسد:« با توجه به این که فضای طنز و شوخی در کشور دارد به سمتی می رود که دیگر نمی شود با انسانها شوخی کرد امروز تصمیم گرفتیم حیوانات را سوژه طنز قرار دهیم.
در سال ۲۰۱۱ پیرمرد هفتاد و یک ساله برزیلی بدن نیمه جان پنگوئنی را در سواحل ریودوژانیرو پیدا کرد که آغشته به نفت بود. این که چرا این پنگوئن آغشته به نفت بوده برای محققان و پژوهشگران محل سوال است. محتمل ترین گمانهزنی این است که این پنگوئن در حال دور زدن تحریمها بوده که گرفتار دزدهای دریایی شده و بعدش نفهمیده که چگونه از سواحل ریودوژانیرو سر در آورده است. از زمانی که پیرمرد او را نجات داده، این پنگوئن هر سال حدود هشت هزار کیلومتر را برای دیدن پیرمرد طی می کند. پنگوئن که حالا «دین دیم» نام دارد در گفتوگو با خبرنگار ما در مورد نفتی شدن خود توضیح داد: چند سال پیش یک آقایی با کاپشن آمد در منطقه ما و گفت من پول نفت را سر سفره شما می آورم. بعد از مدتی دیدیم خبری نشد. گفتند نفت فروش نمی رود. شما بروید بفروشید. ما هم رفتیم فروختیم ولی این پیرمرد برزیلی پولش را نمی دهد. برای همین هر سال مجبورم هشت هزار کیلومتر بکوبم بیام ریو که طلبم را پیگیری کنم.
پیش بینی می شود در روزهای آینده کیهان عکسی بزرگ را از مراسم تقدیر پنگوئن توسط هاشمی و روحانی منتشر کند و تیتر بزند: چه کسانی از پنگوئن متخلف نفتی حمایت می کردند!؟»
«روزنامه اعتماد» در گزارشی تحلیلی به عملکرد رئیس جمهور در ماه های اخیر می پردازد. این روزنامه دراین گزارش با عنوان«تغییر تاکتیک روحانی » می نویسد:« دو، سه هفتهای است که حسن روحانی کمتر حرفها را در دلش نگه میدارد؛ درست از روز هفتم اسفند به بعد. دو، سه هفتهای است که به نظر میرسد حسن روحانی همان حس بعد از انتخابات ٢۴ خرداد را دارد. حتی شاید با اعتماد به نفسی بیشتر از آن موقع. تا اینجا که مقابل مخالفانش برنده بازی بوده است؛ هم مهمترین پروژه دولتش در برجام به سرانجام رسیده و هم خیالش برای کار با مجلس دهم راحت شده که قرار است با چهرهای «معتدل» در سپهر سیاسی ایران ظهور کند. همین موقعیت است که میتواند کاری کند تا او خیلی راحتتر از قبل از «تنگنظری» منتقدانش بگوید که نمیتوانند کارهای بزرگ دولت او را ببینند. او در روزهای بعد از هفتم اسفند چند باری از این دست کنایهها در سخنانش داشته است؛ کنایههایی که اگر تا چندی قبل از سر بیطاقت شدن زیر فشار مخالفان بود، حالا از سر احساس داشتن دست بالای نسبی در فضای سیاسی است. حسن روحانی اگر تا چندی قبل از موضع دفاعی حرفهایی را خطاب به منتقدانش میگفت، حالا گویی در موضع متفاوتی قرار گرفته و قصدش دیگر فقط دفاع کردن نیست، قسمتی از این موضع جدید به رخ کشیدن پایگاه اجتماعی موافقان دولت به رخ رقیب سیاسی است. این را میشود از نخستین پیام سیاسی روحانی بعد از انتخابات هفتم اسفند فهمید. جایی که او در توییتر رسمی خود با یک جمله کوتاه، پیام مهمی را به جامعه و گروههای سیاسی منتقل کرد؛ «هنرمندانه با رای خود فضای جدیدی خلق کردید.
دربرابر شما ملت بزرگ که افتخار تاریخ ایران زمین هستید به احترام میایستم.» کمتر کسی است که متوجه رابطه مفهوم این پیام با نتیجه انتخابات هفتم اسفند، علیالخصوص در تهران نشود. چه آنکه او سه روز قبل از آن، در پیام توییتری دیگری که هدفش دعوت مردم به حضور پای صندوقهای رای بود، اینگونه نوشت: «ملت ایران با رای خود، به بداخلاقان نشان میدهند که تهمت، بددهنی، بداخلاقی و شکاف را نمیپذیرند». تنها همین دو پیام در کنار نتیجه انتخابات تشکیلدهنده مثلثی هستند که معنای آن برای حسن روحانی و همفکران او چکیده همین دو پیام توییتری، یعنی تقابل با آنچه «توهین» برخی سیاسیون میداند و رای معنادار مردم در هفتم اسفند را به یکی از ستونهای اصلی اظهارات دو هفته اخیر خود تبدیل کرده است تا بلکه از منظر منطق سیاسی از موضعی متفاوت با مخالفان خود سخن بگوید. همانگونه که در سومین کنگره ملی بزرگداشت روز شهید چنین کرد و با یادآوری رفتار سیاسی برخی رسانهها و گروهها که آن را مصداق «توهین» میدانست، پرسید: «آیا این شد اسلام و جامعه اسلامی؟» نشست خبری روز ١۶ اسفند، حضور در جمع مردم یزد در روز ١٧ اسفند و کنگره ملی بزرگداشت روز شهید در روز ٢٢ اسفند سه مقطعی بود که حسن روحانی نه متفاوتتر از گذشته، بلکه صریحتر از روزهای قبل از هفتم اسفند سخن گفته است؛ سخنانی که بعید است در همین سه مقطع تکرار شود. او کمتر از یک هفته دیگر باید در آغازین دقایق سال جدید با مردم ایران سخن بگوید و از الان میشود پیشبینی کرد که آن سخنان هم حلقه دیگری از زنجیره اظهارات اخیر روحانی بعد از هفتم اسفند باشد.
روحانی شاید حق داشته باشد که این روزها در اوج اعتماد به نفس سخن بگوید؛ او برگه توافق هستهای را کف یک دست و برگه نتیجه آرای انتخابات هفتم اسفند را کف دست دیگرش دارد. دو چیزی که مخالفانش قبل از آن میگفتند به هیچکدام از این دو نخواهد رسید. حسن روحانی اما برگه تایید سومی را برای هشت ساله شدن دولتش میخواهد که باید در فضای اقتصادی دنبال آن بگردد. حالا با آن دو پیروزی، دورخیز او برای یک جهش اقتصادی در سال ٩۵، جدیتر هم شده است. او هیچگاه در دو سال و نیم اخیر به اندازه این روزها اعتماد به نفس نداشته است.»
«روزنامه شهروند» نیز با کاریکاتوری به استقبال عید نوروز رفته است!
در آخر
روزنامه دنیای اقتصاد است که وضعیت تعرفه واردات در سال ۹۵ می پردازد. این روزنامه در خبری با عنوان«تعرفه واردات در سال آینده» می نویسد:« سیاست جدید تجاری در سال ۹۵ حکایت از کاهش طبقات و سقف تعرفههای واردات دارد. بر اساس مصوبه هیات دولت، برای سال آینده طبقات تعرفهای از ۱۰ به ۸ طبقه و حداکثر تعرفه دریافتی نیز از ۷۵ به ۵۵ درصد کاهش یافته است. مطابق برنامهریزیها در سال ۹۶ نیز طبقات تعرفهای به ۶ طبقه میرسد. این سیاست در راستای پیوستن ایران بهعنوان عضو دائم سازمان تجارت جهانی (WTO) است. تعرفه بهعنوان تنها ابزار کنترل واردات، زبانی مشترک برای کلیه کشورهای عضو سازمان جهانی گمرک و امور واردات، صادرات، حملونقل، بیمه و ... است. در کشور هر ساله سطح تعرفهها مورد بازنگری قرار میگیرد و در قالب کتاب مقررات صادرات و واردات منتشر میشود. اگرچه همه کشورها دارای نظام تعرفهای هستند، اما بین کشورها در اعداد و ارقام تعرفه تفاوتهایی وجود دارد. در برخی کشورها تعرفهها در پایینترین حد ممکن نگه داشته و در یک یا دو طبقه تعرفه اقدام به دریافت وجوه از واردکنندگان میشود. برخی کارشناسان معتقدند این سیاست بهخاطر اینکه یک بخشی از جریان تجاری ایران را تعیین تکلیف میکند، دارای موافقان و مخالفان بسیاری است. «دنیای اقتصاد» در گزارشی با بررسی تغییرات نظام تعرفهای در سال آینده، دیدگاه برخی از فعالان اقتصادی را نیز منعکس کرده است.
منبع: تابناک